Ευχαριστήριο για το 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

Ευχαριστήριο για το 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

Ο Ερωτόκριτος σίγασε στην πόλη μας από το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, με την τελευταία ερωτική μυθιστορία να καταγράφεται στο μαγικό θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα.
Εξέχοντα μουσικά και θεατρικά σύνολα ξανά-γεννήθηκαν, ταξίδεψαν και βρήκαν το λιμάνι τους στο Ρέθυμνο για να ξεχυθούν σε δρόμους και πλατείες, σε ιστορικούς χώρους, σε κάθε γωνιά της πόλης του Ρεθύμνου και να αποδώσουν ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο, τον έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τον δικό του έρωτα.
Για όλα αυτά που συνέβησαν στην πόλη μας, νωρίτερα στον ανοιξιάτικο προπομπό και αργότερα στον φθινοπωρινό κεντρικό φεστιβάλ από τις 10 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2015, επιθυμούμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.
Πρώτα απ’ όλα στα παιδιά του ΚΞΓ «Σχεδία» και την υπεύθυνη του κέντρου κα Ελένη Χαμογιωργάκη, που μαζί με το σχήμα «Μουσικός Καρπός» και το Σύλλογο «ΚατΑΡΤΙ» με μουσικοθεατρικές παραστάσεις, καθώς και με τον κ. Μάνο Τσάκωνα και τον κ. Βαγγέλη Στεφανάκη  στην ανασκόπηση της ιστορίας του Αναγεννησιακού,
συνέθεσαν την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 2015  και είχε αποδέκτες μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης
Τον Σεβαστό Μητροπολίτη μας κκ Ευγένιο για τη συνεχή υποστήριξή του και για τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολής μας στο Αναγεννησιακό με έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας .
Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα που εργάσθηκε για την ημέρα έναρξης του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ, τον κ. Σειραγάκη Μανόλη τον κ. Γεβετζή Αντώνιο, τον κ. Πλαϊτη Ανδρέα και τον κ. Περπιράκη Νίκο.
Ευχαριστούμε θερμά τους κάτωθι πολίτες, ομάδες και φορείς:
Αγγελάκης Αλέξανδρος (ΝΑΝΤΗΣ), Αthenaeum Κουαρτέτο Σαξοφώνων, Βάμβουκας Αντώνης (Νυχτοβάτες), Βάμος Ανσάμπλ. Βαλαρή Φέφη, Βενάκης Θωμάς, Γεβετζή Φανή,, Δασκαλομαρκάκη Σούλα, Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου, Δημοτικό Σχολείο 13ο, Ελληνικό Ωδείο – Παραδοσιακό τμήμα, Θεατρική ομάδα ΑΝΤΙΒΑΡΟ, Θεατρική ομάδα ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ, Θεατρική ομάδα BOUDALIA, Θεατρική ομάδα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Θεατρική ομάδα ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ, Θεοδωράκη Σοφία, Ισχύς Απογείωσης, Καντιφές Θωμάς
Καρδερινάκια – Παιδική Χορωδία,  Ωδείου Ρεθύμνου, Κοντοτάσιου Μαρία, Κουγιτάκης Απόστολος, Κουίδη Ηρακλεία, Κρητικό συγκρότημα Μιχάλας – Βρανάς, Λαχνιδάκης Γιάννης, Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνης, Μανουσάκης Γιώργος,Μάρκου Βασιλική, Μιχάλα Στέλλα, Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, Παναρετάκη Ελίνα – Σχολή Χορού, Παπαδόσηφου Μάρα, Πελαντάκης Βασίλης, Στεφανάκης Βαγγέλης, Τσάκωνα Πόπη, Τσουκνάκη Μαρία, Φραγκιαδάκη Μαρία, Φωνητικό Σύνολο Φραγκίσκος Λεονταρίτης, Χατζηκωτούλα Βιβή, Χορωδία Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών, Χορωδία Τεσσάρων Μαρτύρων.
οι οποίοι διάβασαν και τραγούδησαν Ερωτόκριτο την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ, με συνέπεια, ευχαρίστηση και ευλάβεια όπως  και τα καταστήματα που  παραχώρησαν τους χώρους τους
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον παρουσιαστή του φεστιβάλ και αγαπητό μας κ. Αλέξη Κωστάλα
Ευχαριστούμε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του Ρεθύμνου για την άρτια κάλυψη των εκδηλώσεων μέσω ρεπορτάζ και σχολιασμών, καθώς και   τους φιλοξενούμενους  δημοσιογράφους, κα. Ίσμα Τουλάτου από το Βήμα, τον κ. Σβώλο Ιωάννη από την εφημερίδα Συντακτών, την κα. Διονυσία Μαρίνου από τα Νέα, τον κ. Δοντά Νικόλαο από την Καθημερινή, τον κ. Χρήστο Παρίδη από την Lifo,  τον κ. Βεριγάκη  Εμμανουήλ και τον κ. Πολιτάκη Δημήτριο από την Popaganda και τον κ. Χωριατάκη Ευτύχη από το Αθηνόραμα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμά μας για να γνωρίσουν από κοντά το Ρέθυμνο και τις εκδηλώσεις μας .Όλα τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ βρίσκονται στην ιστοσελίδα  www.rethymno.gr  και www.rfr.gr
Το Σύλλογο ξενοδόχων και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία Creta Palace, Bella Mare, Theartemis Palace, Atrium Hotel, για την φιλοξενία των δημοσιογράφων και καλλιτεχνών μας.
Την Διεύθυνση και το προσωπικό της Φάρμας Agreco για τη φιλοξενία και τις ξεναγήσεις που έκαναν.
Τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων που φιλοξένησαν παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ, των τοπικών διαμερισμάτων : του Πρινέ κ. Δημήτρη Γιανναδάκη, της Αργυρούπολης κ. Γιάννη Δελιγιαννάκη , του Πίκρη κ. Μανώλη  Καλαϊτζάκη  και του Αγ. Κωνσταντίνου κ. Νίκο Κουρτσιδάκη  και τον κ. Νίκο Παπαδογιαννάκη Πρόεδρο της ΙΛΕΡ
Το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, που πάντα τους έχουμε δίπλα μας σε όλες τις εκδηλώσεις.
Την κα. Μαργαρίτα Σαββάκη «Αρκάδι τοπικά αναψυκτικά» για τα κεράσματα των καλλιτεχνών. 
Επίσης όλες τις  ομάδες που συνέβαλαν θεατρικά και μουσικά στο πρόγραμμα του, καθώς και  τους εθελοντές ταξιθέτες, που κάθε φορά εργάζονται με προθυμία και βοηθούν στην διεξαγωγή των εκδηλώσεων,.
Τέλος, το Δήμαρχό μας Γιώργη Μαρινάκη για την προσωπική παρουσία και συμπαράσταση,  όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που συνέβαλαν στη διοργάνωση, και ιδιαίτερα το προσωπικό της  Κ.Ε.ΔΗ.Ρ για την άριστη συνεργασία στη διοικητική, τεχνική υποστήριξη και συνολική υλοποίηση του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ 2015.
   
Η Οργανωτική Επιτροπή του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ