Το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ μεταφέρεται στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης.

Το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ μεταφέρεται στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης.

Σας προσκαλέσαμε στη καρδιά του κάστρου, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν  οι πρώτες συναντήσεις  με την εποχή της Αναγέννησης μέσα από ποικίλες  μουσικές εκδηλώσεις.
Τη σκυτάλη τώρα παραλαμβάνουν οι θεατρικές παραστάσεις κηρύσσοντας  την έναρξή τους με την «Καλοκυρά» ,  ένα αναγεννησιακό παραμύθι  από το χθες που  επισκέφθηκε  το σήμερα στο θέατρο Ερωφίλη. Η «Καλοκυρά» μια παραγωγή του «Θεατρικού Περίπλου» και σε  διασκευή κειμένου- σκηνοθεσία του Θωμά  Καντιφέ παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή 23 Αυγούστου στο κοινό του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ από την ομάδα των Ρεθεμνιωτών ηθοποιών και συντελεστών του.
Οι θεατρικές παραστάσεις του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ ταξιδεύουν για πρώτη φορά φέτος και  στους οικισμούς του Ρεθύμνου, δίνοντας την ευκαιρία στους  κατοίκους των χωριών και τους επισκέπτες τους  να απολαύσουν τις περιπετειώδεις διαδρομές που  προσφέρονται αδιάκοπα  μέσα από την τέχνη του θεάτρου και της μουσικής της Αναγέννησης. Ενήμεροι ήδη από τους προπομπούς Βενετούς CERS , οι οποίοι επισκέπτονται  κάθε μέρα τα χωριά του Δήμου μεταφέροντας το πνεύμα και την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ, αναγγέλλοντας παράλληλα τις εκδηλώσεις που ακολουθούν, αναμένουν σύσσωμοι οι κάτοικοι και οι οικοδεσπότες Πολιτιστικοί Σύλλογοι.
Η πρώτη θεατρική παράσταση  γίνεται σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου στην  Αρχαία Ελεύθερνα και είναι «Ο Πατούχας». Ένα αριστουργηματικό έργο της νεότερης ελληνικής πεζογραφίας από τον Κρητικό δημιουργό Ιωάννη Κονδυλάκη που σκιαγραφεί και διαπιστώνει τη λαϊκή παράδοση της Κρήτης.  Υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Βαγγέλη Παπαδάκη η ομάδα «Πειρατές της Τέχνης» που απαρτίζεται  από τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνου και Γυμνασίου-Λυκείου Πανόρμου, «Ο Πατούχας» αναβιώνει,  φιλοδοξώντας να εισπράξει από τους θεατές γέλιο και ευχαρίστηση. Η παράσταση θα παιχτεί και τη Δευτέρα 26 Αυγούστου  στους Αρμένους και ολοκληρώνει τον κύκλο της επιστρέφοντας  στο θέατρο Ερωφίλη την Παρασκευή 30 Αυγούστου.
Πιστή συνοδός του Φεστιβάλ η εκπαιδευτικός Ελένη Χαμογιωργάκη με την ομάδα της, συμπληρώνει το Αναγεννησιακό σκηνικό, όπου αυτό μεταφέρεται, με προβολές βίντεο αναγεννησιακών εικόνων, αποτέλεσμα των εργασιών των μαθητών της.

Γραφείο Τύπου γραφείου Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνης.